
Girişimci Olmak İstiyorum
Girişimci olmak para ile becerinin, kurgu ile pratikliğin ve bilgi ile tecrübe birikiminin insanda belirli bir seviyeye ulaştığı anda ortaya çıkar. Önceleri sadece düşünceden ibaret olan girişimcilik için harekete geçme vakti gelmiştir. Peki bundan sonra ne yapmalı, nasıl hareket edilmeli, hedefe ulaşmak için geçilmesi gereken adımları bu yazıda sizler için derledik.
Bir fikrim var !
Gün içerinde aklımıza yüzlerce düşünce gelir. Bunların büyük çoğunluğu geçmişle ilgili, bazıları gelecekle ilgilidir. İş hayatı ile ilgili düşüncelerin içinden girişimci olmak için gerekli olan ilk kıvılcımı ateşleyecek düşünceyi yakalamanız önemlidir.
Bu düşüncenin etrafında suya atılan taş gibi halkalar büyüyerek genişleyecektir. Dikkat etmeniz gereken suda büyüyen halkalar dalga ile kaybolur. Fikrinizle ilgili ürün yada hizmet alanı ne ise doğru tanımını yaparak yola çıkmalısınız. Bu tanım işin temellerini oluşturacağından kendi emniyetiniz için detaylı çalışma yapılmalıdır.

Pazar Analizi ve Rekabet
Girişimci olmak istediğiniz alanda piyasa ne durumda, hedef kitleniz kimler olacak ve rakiplerinizi tanımak için bir araştırma süresi belirleyin. Araştırma sonunda piyasaya cevap verebilme, müşterilerin beklentilerini karşılayabilme ve rakipler ile rekabet edebilme durumunuzu belirleyin. Bu noktada net olun ve gerçekçi olun.
Pazarlama ve Satış
“Her malın bir alıcısı vardır” ama satan kişi iyi pazarlayandır. Girişimci olmak istediğiniz ürün yada hizmet alanı ne ise hedef kitleye yönelik nasıl bir pazarlama stratejisi kurgulayacaksınız, reklam vermeniz gerekiyor mu sorularına cevap bulmalısınız. Müşterileriniz bu ürüne en kolay nasıl ulaşır, hangi satış yöntemi daha etkili olur ?
Finansman
Asıl önemli olan ve sermayeyi dengeli bir şekilde kullanmanızı gerektiren konu günlük-haftalık-aylık satış tahminine göre alım stratejisinin belirlenmesidir. Buna göre başlangıç sermayesi belirlemelisiniz. Brüt kar oranına göre satış fiyatı tayin edip ortalama ciro miktarını görebilirsiniz. Tabii burada hesaba eklenmesi gereken maddeler; üretim, ürüne ait ambalajlama, nakliye hizmetleri, depo alanı kiralanması, stok ürün finansman maliyeti vb.

İpuçları
Tüm bu adımları mükemmel bir şekilde tamamlayabilmeniz için kişisel gelişiminizde iyileştirilmesi gereken alanları fark etmelisiniz. Bu kör noktalar iyileştirilmediğinde herhangi bir zaman herhangi bir yerde karşınıza bariyer olarak çıkacaktır.
Mutlaka bırakmanız gereken özellikler
1. Ego savaşlarına gerek yok
Yeni bir iş başlangıcında kimse sizin egonuzu tatmin etmek için uğraşmayacaktır. Orta yolu bularak işleri daha hızlı bir şekilde ilerletebilirsiniz.
2. Vazgeçme, Erteleme
Yaşanılan talihsizlikler yada gecikmeler her ne ise “bunu nasıl çözerim” sorusunu sorarak çıkış yolu bulmanıza yönlendirmelidir.
3. Düşük Motivasyon
Her gün yüksek motivasyonlu, enerji dolu olunmalı diye bir kaide yok. Ancak düşük motivasyon hem kendinizde hem de çalışan personelde iş kayıplarına neden olacaktır.
4. Kaygı, Negatif Düşünce
Çevrenizdekilerden hali hazırda çok miktarda “bu iş olmaz, hala başlayamadın mı, bu ürün bu pazarda satılmaz, yanlış zaman” gibi olumsuz cümleler duyacaksınız. Bunların verdiği kaygı dolu düşüncelerden sıyrılıp işe odaklanarak olumlu hale getirmek için yapılması gerekenlere odaklanın.
https://fikrinolsun.net/bir-girisimcinin-sahip-olmasi-gereken-ozellikler-49.html